Instruktioner för dig som ska stå i vårt helg Café

Öppning lördag/söndag

• Nyckeln finns i kassan i stallet. Den går till förrådet. I nyckelskåpet till
höger (i förrådet) finns nyckel till kyl, frys och skåp.

• Kaffebryggaren står på bänken bredvid spisen, filter och kaffepulver finns i
förrådet. Beräkna ca 11 mått kaffe till 10 koppar. Fyll den stora termosen och
brygg mer kaffe vartefter.

• I förrådet finns dricka, kakor, matbröd, godiskorgen.

• Ta ner skivan för öppningen vid disken.

• I kylen finns kylvaror som behövs till smörgåsarna.

• Ställ in dricka i kylen, 4-5 av varje sort är lagom. Fyll på efterhand.
(Behövs inte vintertid då det ändå är svalt i förrådet)

• Ställ ut koppar, socker, mjölkkanna, servetter mm på bordet.

• Smörgåsgrillen ska vara inställd på 5:an för toast.

Ett litet tips är att förbereda några äggsmörgåsar på morgonen då dessa är
väldigt populära främst på mörkt bröd. Ostsmörgåsarna går inte lika bra och kan
nästan göras på beställning. Leverpastej, brie/salami och köttbullesmörgåsarna
kan man göra ett par av vardera.


 Stängning lördag/söndag

• Dra ur sladden och rengör smörgåsgrillen med papper när den har svalnat

• Lägg tillbaka kakor, matbröd och godiskorgen i förrådet. Lägg toast i kylen
lördag. Och i frysen om det är söndag.

• Sms:a Ulrika på 0708–73 87 70 om någon av färskvarorna är slut. OBS! Detta
gäller endast lördag.

• Diska och torka av bänkytor och bord och ställ in den rena disken i skåpen.

• Lås kyl, frys och skåp och häng in nyckeln i nyckelskåpet.

• Räkna kassan; Lägg 100 kr i tjugor (om det finns), och 100 kr i mynt i
kassalåda, totalt 200 kronor i växel. Räkna resterande pengar och skriv hur
mycket det är på redovisningslappen som finns i kuvertet på kylskåpet. Lägg
pengar och den signerade redovisningslappen i kuvertet, lägg kuvertet i
brevlådan som finns under nyckelskåpet i förrådet.

• Sätt upp skivan för öppningen vid disken.

• Byt soppåsen i köket och den som finns utanför dörren och kasta dessa i
sopkärlet märkt med ÖRS som finns uppe vid Vivis hus.

• Lämna tillbaka nyckeln till förrådet i kassan i stallet.

Ett stort TACK! Hoppas att du/ni har haft en bra dag!

Hälsningar

Ulrika Nogén

Caféansvarig

Tel: 070–873 87 70

E-mail: ulrika.nogen@comhem.se

Uppdaterat  2015-02-24