Häst för alla - funkisridning i grupp

Häst för alla är en verksamhet som riktar sig till personer med olika funktionsnedsättningar som vill rida i grupp men behöver extra stöd. Vi erbjuder en trygg och behovsanpassad verksamhet med ca 10 tillfällen per termin. 
 
Vi har två grupper med 4 platser i varje grupp. Varje grupp har en aktivitet på en timme med ca 30 min hästskötsel/hästhantering och upp till 30 min ridning. Självklart känner vi av hur intresset ser ut och kanske hoppar vi över någon av delarna om det inte passar deltagaren eller dagsformen. 
 
Vi som arrangerar aktiviteten är en arbetsgrupp på flera personer men Julia Ahlén har instruktörsrollen och finns där varje gång. Julia är hälsopedagog och har läst högskolekursen ”Hästen som terapeutisk resurs”. Hon har arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar samt även gått Svenska Ridsportförbundets kurs FU1. Vi får varje vecka praktisk hjälp av hästvana handledare som är medlemmar i föreningen. De hjälper till att göra iordning och leda hästarna tillsammans med deltagaren, ibland tar vi även hjälp av föräldrar/annan vuxen som följer med deltagaren till stallet. 
 
Häst för alla är en sektion i föreningen Österhaninge Ridsällskap - ÖRS som tillhandahåller hästverksamhet för ryttare med funktionsnedsättningar. Häst för alla startades upp 2015 och drivs ideellt med hjälp av medel från Haninge kommun. Vi har ett anpassat ridhus som byggdes med medel från Allmänna arvsfonden och Haninge kommun.
 
Välkommen att kontakta oss om ni har frågor eller är intresserad av vår verksamhet.
 
Julias telefonnr: 0736 233 639