Ridhusbygget - oktober 2014

Nu börjar vi se slutet på byggetappen 3 med ny läktare, elrum och förråd. I helgen monterades även armaturer i taket – högaktuellt inför den mörka perioden av året! Ett stort tack till Peter Lycke som ansvarar för ljud och ljus i ridhusprojektet. Nya läktaren beräknas vara klar till årsskiftet, men redan nu kan man se resultatet av välplanerade åskådarplatser, handikappanpassning och uppvärmd del med härligt ljusinsläpp från stallbacken likväl som överblick över manegen i ridhuset. Återstående arbete är att montera en rullstolsramp i anslutning till läktaren. Ett ytterligare stort tack för allt deltagande på fixar- och arbetshelger som lade grunden för flyttning av läktare. Tack vare denna insats har vår entreprenör haft möjlighet att planera på ett bra sätt.

Parallellt planeras för fullt för den sista etappen – utbyggnaden mot uteridbanan med domartorn/mötesrum, hinderförråd och uppfräschning av uteläktare (södra gaveln). Även här fokuserar vi på handikappanpassning med till exempel trapphiss.

Håll utkik efter mer information om bygget och punktinsatser – vi planerar ett par tillfällen med medlemsarbete efter nyår.

Vår uppvärmda del av den nya läktaren

varmrum

Detaljerna, detaljerna ... översyn av utfört arbete

ytterdorr

Om utvecklingssektionen

Gruppens medlemmar

Erika Eriksson- projektledare
theckla.eriksson@hotmail.se
Petra Whitehead - ansvarig kommunikation, koordinering
whiteheadandwords@gmail.com
Maria Sjöström - ansvarig projektplanering, kommunikation
mariasjstrm@yahoo.se
Anette Malm
Rickard Nogén
Niclas Jansson
Vivvi Lund
Daniel Boström
Peter Lycke
Stefan Hillman
Carina Jarnroth

Utvecklingssektionen ansvarar för att driva ett antal befintliga och nya projekt som syftar till att stötta ÖRS styrelse, dess arbete och att driva hela föreningens verksamhet framåt. För närvarande (nov 2012) jobbar utvecklingsgruppen med att driva och finanisera bygget av det nya ridhuset, ridterapiverksamheten och utvecklingen av hela anläggningen. Sektionen ansvarar också för kontakten med och rapportering till Allmänna Arvsfonden.

2013-12-06
Medlemmar! Söndagen den 15 december kör vi ett sista fix kring nya ridhuset för året. På agendan står städning bakom gamla sargen inför byggnation av nya läktaren. Betongplattan ska bearbetas till mindre bitar och forslas ut ur ridhuset. Ner montering av byggställning. Ju fler som kan hjälpa till desto snabbare blir vi klara. Även en timmes insats är välkommet. Tiden är cirka 12:00-17:00. Alla som hjälper till får kaffe, fikabröd och smörgås.
Anmäl er gärna till Erika Eriksson
Välkommna!

2013-08-22. Portar och fönster på plats!

Bygget fortskrider och som många av säkert redan märkt är nu portarna och fönstren på plats.
Några justeringar samt spik- och målarjobb återstår innan vi äntligen kan ta ner byggställningen. 
Helgen 28-29 september spikar fixar vi det sista på denna delen av bygget och uppmanar alla medlemmar som har möjlighet att göra en liten insats
för ridhuset och föreningen. Mer information kommer om fixarhelgen!

Hälsningar Utvecklingssektionen