Välkommen till Österhaninge Ridsällskap och Vendelsö Ridskola!

Österhaninge Ridsällskap - ÖRS, är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet (SvRF) och har som mål för sin verksamhet att bl.a. främja ridningen i Haninge på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Österhaninge Ridsällskap köper lektionsridning i grupp samt kurser och annan verksamhet för våra medlemmar i ålder 7-20 år av vår samarbetspartner Vendelsö Ridskola.

ÖRS bildades 1966 och drivs ideellt av de ca 600 medlemmarna - barn, ungdomar, föräldrar och vuxna. Föreningen äger och driftar föreningslokalen Futten, det lilla ridhuset och uteridbanan på Österängs Gård.

Alla som rider på anläggningen ska vara medlemmar i föreningen (undantaget om du bokar per timme).

Föreningsverksamhet

De aktiva i föreningen arbetar ideellt - utan ekonomisk ersättning. Vi har olika sektioner som arbetar med olika ansvarsområden, t.ex. tävlingssektion, utbildningssektion, ungdomssektion och utvecklingssektion. Ett stort projekt som är under uppbyggnad är det nya ridhuset, anpassat för ridterapi, som uppförs med medel från Allmänna Arvsfonden och bidrag från medlemmar.

Som medlem kan du rida på Vendelsö Ridskola samt delta i föreningens aktiviteter. Du är ansluten till en olycksfallsförsäkring i Folksam som gäller vid ridning och övriga aktiviteter samt får Svenska Ridsportförbundets tidning Häst & Ryttare hemskickad.

Adress Bankgiro  Organisationsnummer Föreningstyp

Österhaninge Ridsällskap
Österängs Gård
136 75 VENDELSÖ

Mail: info@osterhaningeridsallskap.se

Inbetalningskonto 263-0622
Tävlingsavgifter 263-5050
Sponsringskonto 263-0200
812401-0813 Ideell förening

 

Anläggningsavgift

Om du vill utnyttja vår anläggning med egen häst måste du antingen boka och betala per timme eller bli medlem i föreningen samt betala anläggningsavgift.